10 Aralık 2011 Cumartesi











Adana'da otururken haftasonu ne yapacağımızı şaşırırdık.Tiyatro ve sinema dışında fazla seçeneğimiz yoktu.D&R ve Kitapsan dışında da kitapçımız.İstanbul'a taşındıktan sonra açlıktan doğan bir ihtiyaçla sıkı bir araştırma yaptım.Çocuk kitapçılarını,atölyelerini ve adreslerini öğrendim.Tam da bu sırada açılan Koza Çocuk Kitaplığı ve Oyuncak Atölyesi'nden Şerife sayesinde haberdar oldum.Koza'nın ve sahibi Sevil'in samimiyeti farklı geldi bana.Bir aile sıcaklığı var Koza'da.Bunda Ege ailesinin tüm fertlerinin burada olmasının etkisi de fazla.Hepsinde ayrı bir sıcaklık,ayrı bir sevgi var.Bizimkiler çok eğleniyor Koza'da.Yavuz Abi'leriyle ritm,Oğuz Abi'leriyle ahşap oyuncak,Eda Abla'larıyla seramik çalışması yapıyorlar.Tabi ki Sevil.Kitap seçimimizde yardımcı oluyor bize.Bir de Mare'miz var dünya tatlısı.Biz çok seviyoruz bu mekanı.Şile'den geldiğimizde evimizdeymişiz gibi karşılanıyoruz.Eğer çocuklarınız için eğlenceli ve samimi bir mekan arıyorsanız tavsiye ediyoruz.Fiyatlarının uygun olması da ayrıca cezbedici.Seviyoruz Koza'yı.Bu hafta gitmedik şimdiden özledik.Ayrıca plastik oyuncaktan sıkıldıysanız ve benim gibi çocuklarınız için saklayacağınız şeyler arasında ahşap bir oyuncak olsun istiyorsanız Koza'yı ziyaret etmelisiniz.

1 yorum:

  1. Sen de pek samimi yazmışsın be kuzum :)
    Yalnız "Tiyatro ve sinema dışında fazla seçeneğimiz yoktu" cümlesine takıldım. Can geçen yıl tiyatroya acaip meyilliydi. Şimdilerde oyun bulamıyorum Can'ı götürecek.
    Geçen hafta sonu Nazım'da kahvaltı yaparken analar ve bilhassa babalar çocuklarının ellerinden tutmuş tiyatro muhabbeti yapıyorlardı. "Efenim, işte biz de çocukları falanca tiyatrodaki oyuna götüreceğiz."

    YanıtlaSil